tiistai 17. tammikuuta 2017

Tervetuloa keskustelemaan ja ihmettelemään maailmaa!

Terve!

Kevään 2017 aikana käsittelemme yhteisen katsomusopetuksen tunneilla monenlaisia uskontoihin, uskonnottomuuteen, uskonnonvapauteen ja maailman menoon liittyviä aiheita. Kertaamme hieman vanhaa ja opimme samalla uutta joka tunti.

Blogin tarkoituksena on täydentää tunneilla käsiteltyjä aiheita. Täältä löydät kaikki tuntien materiaalit. Blogin ylläpitäjänä lisään tänne erilaisia ajatuksia herättäviä kuvia, linkkejä ja videoita. 


Blogissa: 
- Voimme keskustella mistä tahansa katsomukseen liittyvästä asiasta.
- Voit tehdä oman tekstin yksin tai yhdessä kaverin kanssa.
- Voit esittää kysymyksiä ja ihmetellä maailmaa.
- Voit vaikuttaa arvosanaasi uudella tavalla. Blogi on tarkoitettu teistä jokaiselle: se on kokeen rinnalla erilainen mahdollisuus osoittaa oma osaamisensa ja aktiivisuutensa. Jos tavoittelet vähintään numeroa 8 (tai kiitettävää), sinun tulee osallistua aktiivisesti myös blogiin.


KUVAHAASTE NUMERO 1:

Katso alla olevaa kuvakollaasia ja vastaa kommenteissa kysymyksiin.

  • Mitä tunnistat kuvasta? 
  • Mitä ajatuksia kuvat sinussa herättävät?





- Henna

7 kommenttia:

  1. Ylhäällä oikealla näen kaksi musliminaista lohduttamassa lasta. En tiedä miksi, mutta minulle tulee kuvasta mieleen huolehtiminen.
    Keskellä ylhäällä näen munkkeja pukeutuneina heidän punaisiin asuihin. He näyttävät kilteiltä.
    Ylhäällä vasemmalla näen jotain tekstiä ehkä saksaksi? Ja luulisin että siinä lukee jotain evankeliumista ja sunnuntaista? Mutta en ymmärrä miksi siinä lukee hinta.
    Alhaalla vasemmalla näen nunnan pukeutuneena valkoiseen asuun liikennevaloissa. Mieleeni tulee se, että he ovat ihan normaaleja ihmisiä, mutta he vain omistavat sen jumalalle.
    En oikein tiedä mitä viimeisissä kuvissa esiintyy, mutta luulisin että niissä on jokin koru/rukousnauha ja jokin pieni patsas. Minulla tulee mieleen siitä se, että auton ajajaa suojaa tuo pieni uskonnollinen patsas. Samoin toisessa kuvassa on patsaat, toinen buddhapatsas ja toinen näyttää joltakin puutarhatontulta. Siitä tulee mieleen se kuinka joskus uskottiin joidenkin tonttujen olevan oikeita ja nykyään niihin ei enää uskota, vaan on aivan erilaisia uskomuksia.

    Maija :)

    VastaaPoista
  2. kuvassa ylhäällä keskellä näen pienen joukon munkkeja, oikeassa reunassa muslimeja lohduttamassa pientä lasta, alhaalla oikeassa kuvassa on buddhapatsas, keskellä jonkin patsaan ja riipuksen/seppeleen, en tiedä, luulisin sen liittyen jotenkin hindulaisuuteen. Alhaalla vasemmalla nunna pukeutuneena valkoiseen asuun, ja ylhäällä vasemmalla jonkinlaista tekstiä saksaksi, en tiedä mihin se liittyy, johobkin jumalanpalvelukseen joka on sunnuntaina. Kuvasta tuleen mieleen rauha ja turva sekä huolehtiminen jokaisesta, uskonnostaan riippumatta ihmisesta.

    VastaaPoista
  3. Kuvista tulee mieleen, että joissain uskonnoissa täytyy pukeutua tietyillä tavoilla.Esimerkiksi kuvan munkit ovat pukeutuneet punaisiin kaapuihin,nunna valkoiseen ja muslimit mustiin.Kuvassa näkyy myös Buddhapatsas ja tonttupatsas.Ja keskellä näkyy jonkinlainen koru ja ylhäällä jonkinlainen teksti evankeliumista?

    VastaaPoista
  4. Nään kuvassa munkkeja,nunnan, muslimeja, nään myös jonkinlaisen riipuksen, jokin teksti ja buddhapatsaan. Kuvista tulee mieleen, että kaikkilla on oikeaus uskoa mihin haluaa. Kuvasta tulee myös mieleen huolehtiminen.

    VastaaPoista
  5. Vasemmalta oikealle:
    Evankelinen jumalanpalvelus sunnuntaina kymmeneltä mahdollisesti Saksassa.
    Nuoria buddhamunkkia, kuvaa nuorten kiinnostusta uskonnoista.
    Musliminaisia pitelemässä ja rauhoittamassa tyttöä, kuvaa ehkä uskovien auttavaisuutta toisiaan kohtaan.
    Nunna liikennevaloissa, kuvaa ehkä uskontojen esiintymistä julkisissa tiloissa.
    Koristeellinen nauha ja patsas auotossa, kuvaa uskonnon liittämistä nykypäiväisiin asioihin.
    Tonttu ja buddhan pää, kuvaa uskontojen levinneisyyttä maailmalla.

    VastaaPoista
  6. Kahdesta yläkuvasta ja yhdestä alakuvasta (nunna, munkit, muslimit) ilmenee hyvin se, miten joissain eri uskonnoissa tulee pukeutua tietyllä tavalla. Autossa olevasta "korusta" ja patsaasta tulee mieleen se, että ne voivat tuoda turvaa kuskille tai muulla tavalla liittyä hänen uskontoonsa. Vasemmassa yläkuvassa luultavasti ilmoitetaan saksalaisesta jumalanpalveluksesta, joka ilmeisesti pidetään kello 10. Alhaalla kuvassa on kaksi patsasta, joista toisen luulen olevan buddhapatsas.

    VastaaPoista
  7. Hienosti tulkittu! Vasemmalta: saksankielinen mainoskyltti, joka on bongattu matkatessa maailmassa joskus vuosia sitten. Siinä tosiaan mainostetaan jumalanpalvelusta sunnuntaisin klo 10. Buddhalaisia poikia munkin asuihin pukeutuneena. Kuva on Intiasta, Bodhgayasta, jossa lapset asuvat hetken aikaa luostarissa. Muslimiperhe lautalla Italiassa. Nunna liikennevaloissa. Kukitettu Durga-jumalan patsas intialaisen riksassa: kuvaa uskonnon harjoittamista osana omaa elämää ja arkea. Ja viimeisenä kaksi puutarhapatsasta: tonttu, joihin Suomessa tosiaan ennen uskottiin, sekä Buddhan pää, joka on symbolina levinnyt lähes kaikkialle, mutta ei tässä liity välttämättä mitenkään buddhalaisuuteen.

    VastaaPoista