tiistai 24. tammikuuta 2017

Uskonnonvapaus - Mitä se on?

Vuoden ensimmäisillä tunneilla olemme käsitelleet oppitunneilla uskonnonvapautta. Alta löydät tuntien materiaalit sekä linkin katsomaamme lyhyeen videoon.












Kerro nyt minulle ja blogin lukijoille:

Mitä uskonnonvapaus merkitsee sinulle? 
Mistä asioista tiedät, että Suomessa noudatetaan uskonnonvapautta?

- Henna

8 kommenttia:

  1. Uskonnonvapaus merkitsee minulle vapaampaa elämää. Silloin voin itse päättää mihin uskon tai en usko. Se merkitsee minulle myös sitä, ettei syrjitä tai kohdella toisin ketään muuta hänen uskontonsa perusteella. Ja juuri niistä asioista tiedänkin, että Suomessa noudatetaan uskonnonvapautta. Toki myös sen takia, että Suomessa saa vaihtaa uskontoa tai erota siitä, mutta siihen tarvitaan 18 vuoden ikä. Ymmärrän kuitenkin miksi siihen on asetettu ikäraja, koska välttämättä nuorena ei ole niin hyvä kyky päättää itse asioistaan.

    Maija :)

    VastaaPoista
  2. uskonnonvapaus merkitsee minulle sitä että saan harjoittaa itse omaa uskontoani sekä päättää mihin uskon ja mihin en. Ketään ei pitäisi syrjiä oman uskontonsa takia, se ei ole oikein.

    VastaaPoista
  3. Silloin saan uskoa mihin itse haluan, ja muiden kuuluu kunnioittaa sitä.Ja ketään ei saa kiusata tai syrjiä uskontonsa takia, sillä jokaisella pitäisi olla oikeus uskoa juuri siihen mihin haluaa.

    VastaaPoista
  4. Uskonnonvapaus merkitsee minulle sitä, että saan uskoa tai olla uskomatta. Kukaan ei määrää minua uskomaan johonkin mihin en oikeasti usko. Tiedän että suomessa saa erota tai liittyä johonkin toiseen uskontoon. Ihmisiä ei syrjitä uskonnon mukaan vaan kaikkia kunnioitetaan.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Minulle uskonnonvapaus merkitsee sitä, että saan uskoa mihin itse haluan tai olla uskomatta. Ketään ei tulisi kiusata/ syrjiä uskontonsa vuoksi.

    VastaaPoista
  7. Uskonnonvapaus merkitsee vapautta uskoa omaan uskontoon ilman muiden häirintää tai halveksuntaa.
    Suomessa voi vaihtaa uskontonsa miksikä tahansa muuksi uskonnoksi tai voi myös olla ateisti.

    VastaaPoista